Regiunea Galicia premiază răspândirea pelerinajului Camino de Santiago

Monitorul Oficial al Galiciei a publicat acordarea unor ajutoare economice în valoare de 90.000 € care vor fi destinate la mai mult de 20 de asociații ale Prietenilor Camino de Santiago drept premiu pentru munca de promovare și de răspândire a culturii santiaghiste și pentru primirea pelerinilor pe traseul Camino de Santiago. Astfel, Xunta de Galicia premiază răspândirea pelerinajului Camino de Santiago cu o sumă de aproape 100.000 €.

Beneficiarii acestor ajutoare vor fi câteva grupări santiaghiste ca: Asociación Jacobea de Almería Camino Mozárabe, Asociación de Amigos Camino de Santiago y de la Santa Cruz, Asociación de Amigos del Camino de Santiago de Miranda de Ebro, Asociația Prietenilor Camino de Santiago, Federación Española de Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago și Asociación Zamorana de los Caminos de Santiago, care vor primi circa 10.000 € din cei 27.280 € dedicați acestor subvenții.

Xunta Galicia premiază răspândirea pelerinajului Camino de Santiago cu noi subvenții

Guvernul galician va destina ajutoare în valoare de 35.000 € unei alte categorii de subvenții. Este vorba de entități premiate pentru difuzarea culturii santiaghiste și munca pentru protejarea traseului ca patrimoniu.

Este cazul asociațiilor: Asociación Amigos del Camino de Santiago Regiunii Valencia, Asociación Cultural Amigos Camino Mozárabe-Vía Prata Ourense, Asociación de Amigos del Camino de Santiago Pulchra Leonina, Asociación de Amigos del Camino de Santiago în Cádiz, Asociación de Comunicadores del Camino de Santiago sau Asociación Amigos Camino de Santiago y de la Santa Cruz. De asemenea, vor primi ajutor și fundațiile: Acogida Cristiana en los Caminos de Santiago, Asociación Protectora de Animales del Camino (APACA) și Asociación Abriendo Camino de Amigos del Camino Norte.

Conferinta despre Camino de Santiago la Bucuresti

Mulțumită acestor ajutoare, Xunta Galicia premiază munca de difuzare a pelerinajului Camino de Santiago și încheie un apel publicat în luna mai a anului trecut la care au concurat aproape 30 de asociații, dintre care au fost alese 20. Aceste ajutoare se încadrează în angajarea Ministerului de Turism al Regiunii Galiciei pentru a sprijini efortul pe care îl depun acest fel de asociații santiaghiste, în număr de circa 300 în toată lumea.

În ultimul rând, s-a rezervat un spațiu pentru editarea publicațiilor și 4 asociații vor primi 20.000 € pentru acest scop. Este vorba de Fundación Acogida Cristiana en los Caminos de Santiago, Fundación Ruta Xacobea Mar de Arousa e Ulla, Archicofradía Universal del Apóstol Santiago și Federación Española de Asociaciones de Amigos del Camino de Santiago.

Sursă: https://camino.gal/galicia-premia-tareas-de-difusion-del-camino-de-santiago/