“Să mergem împreună” cu Papa pe Camino

În călătoria sa apostolică în care Papa Francisc se face pelerin în ţara numită cu afecţiune de către Sfântul Ioan Paul al II-lea “Grădina Maicii Domnului”, acesta va ajunge şi la Iaşi, cel mai estic punct de pe harta Camino de Santiago.

Motto-ul papal este şi în asentimentul valorilor reprezentate de drumul milenar de pelerinaj către Santiago de Compostela, un drum ce uneşte popoarele Europei, un drum pe care învăţăm simplitatea, frumuseţea, gratitudinea vieţii şi pe care mergem împreună cu pelerini din toată lumea, indiferent din ce ţară provin, ce statut social au, ce convingeri sau credinţe poartă în suflet.

În cadrul proiectului Camino de Santiago în România, acţiunile Asociaţiei prietenilor Camino de Santiago România includ şi semnalizarea şi marcarea traseului în Moldova, pe teritoriul judeţelor Iaşi, Neamţ, Bacău.

Un pas important în acest sens va fi făcut pe 1 iunie, şi anume, ca urmare a aprobării obţinute de la Vatican, Papa Francisc va binecuvânta prima bornă cu însemnele Camino, bornă ce marchează 4500 km până la Santiago de Compostela. Aceasta va fi amplasată în curtea Episcopiei romano-catolice de Iaşi, urmând ca apoi să fie amplasată și o altă în faţa Palatului Culturii, punctul de pornire al pelerinilor din Iaşi.