O ZI PE CAMINO – O clipă dintr-un vis împlinit

Camino de Santiago, drum milenar de pelerinaj, itinerar cultural european a devenit parte a lumii în care trăim, iar pentru tot mai mulți dintre locuitorii acestui pământ, numit România, o parte din viața noastră. Pentru cei mai mulți, dacă nu –încă – pentru toți, cea mai frumoasă parte a vieții noastre.

Câțiva dintre noi (puțini în comparație cu situațiile similare din alte țări), am considerat că noua viață,cu bune și cu rele (pasagere…), trăită timp de o lună, mai mult sau mai puțin (dar nu o săptămână…) trebuie cunoscută și de cei din jurul nostru, spre a arăta că există o altă viață după viața cotidiană, o viață din care ne-am întors, dar nu de tot!

Suntem convinși că și alți pelerini pe diferitele căi către capitala Galiciei, cu moaștele apostolului Iacob au experiențe de împărtășit, dovada fiind mesajele minunate, cu imagini, de asemenea, trimise pe facebook, acest prieten modern al tuturor.

În acest spirit caminant, a apărut ideea realizării unui volum al experiențelor trăite pe Camino, volum dedicat evenimentului special reprezentat de anul 2021, primul an „sfânt” după 11 ani de așteptare.

În măsura posibilităților, textele pot fi însoțite de una-două imagini semnificative pentru etapa descrisă.

Sperăm că volumul va vedea lumina tiparului iar emoțiile, trăirile cuprinse în el să aibă efectul scontat de noi toți.

„Dacă odată ajuns la sfârșitul lecturii cititorul va simți nevoia „să treacă” din

cotidianul stresant/cenușiu în lumea luminoasă a caminoului, atunci pelerinii autori vor considera îndeplinită sarcina pe care și-au asumat-o de a o face cunoscută. Este o lume aflată aici, foarte aproape de noi, în Europa, continent pe care marele om de cultură german J.W.Goethe îl considera făurit de către Camino de Santiago”.

Termenul limită de predare al textelor este 1 iunie 2020, astfel că perioada rămasă – care include și săptămâni bune de recluziune- poate fi folosită și pentru rememorarea în scris a unei zile (la alegere) de pe Camino.

Dacă doriți să participați la acest proiect, așteptăm textele pe adresa de e-mail: office@caminoromania.org

Inspirație plăcută la scris, cu speranța de a vă adresa – cât de curând posibil – urarea Buen Camino!.