Masă rotundă Asociațiile CEE (Austria, Croația, Slovacia, Ungaria, România)

Pe data de 4 iunie 2021 a avut loc o întâlnire online între Asociațiile Camino de Santiago din Austria, Croația, Slovacia, Ungaria și România. S-au pus bazele unei colaborări între asociații pentru o mai bună promovare a fenomenului Camino de Santiago în Europa Centrală și de Est, s-au împărtășit experiențe, sfaturi și idei legate de construirea și marcarea traseelor locale Camino și s-au discutat principiile unor proiecte de viitor comune. Din partea asociației noastre au participat Gabriela Greu (vicepreședinte) și Raymond Manu (secretar).

Traseul Camino de România este deja inclus pe harta traseelor europene ce duc spre Santiago de Compostela, colaborarea cu asociațiile vecine și partenere ne va asigura continuitatea drumului Sfântului Iacob de la Oradea spre Budapesta și mai departe până în Spania.

Traseul Camino de România este în construcție, avem de marcat și construit infrastructura pentru aproximativ 2000 km, suntem încrezători și dornici să ducem la bun sfârșit acest proiect ce va aduce beneficii turistice, culturale, spirituale, atât celor care îl vor parcurge, cât și țării noastre. Orice ajutor sau contribuție este binevenită. Să mergem împreună!